Archives for Галерија - Page 2

image-26734

Творештвото на Горјан Ѓорѓиев ќе биде крунисано со јубилејна изложба

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1и 2, четврток, 19 октомври 2017, во 20:00 часот ќе се отвори Јубилејната изложба – 30 Години ликовно творештво на Горјан Ѓорѓиев. Изложбата ќе биде отворена до 30. 10. 2017.     За авторот: Горјан Ѓорѓиев е роден 1965 во Скопје. Дипломирал на Академија за ликовни уметности во ...
Continue Reading »
image-26726

„Затемнетиот град“ од Ерина Богоева во Музеј на Современа Уметност

Фотографското око преку својот објектив најчесто го презервира моментот од животот во континуумот простор-време но, неретко преку него се изразува и револтот кон процесите кои доведуваат до изобличување на природниот тек на нештата. Во оваа наша измината деценија кога и модерната архитектура и брутализмот во градот беа окарактеризирани како некаков надминат шунд повторниот поглед кон ...
Continue Reading »
image-26214

Црниот фустан како вечна модна инспирација

Време е да се потсетиме на класиката - без оглед дали црната боја е меѓу вашите омилени бои кога модниот стил е во прашање, веруваме дека во случајот „мал црн фустан“ сите го делиме истото мислење - не постои ниту еден моден тренд кој ова парче од гардероберот некогаш би го исклучил. Со црниот фустан никогаш ...
Continue Reading »
image-21196

ЛАСКО ЏУРОВСКИ: “КИРИЛИЦАТА Е БЕСМРТНА”!

Работи како графички дизајнер и има преку 30 години работно искуство во областа на графичкиот дизајн и 20 - годишно искуство во типографијата. Бил активен и во полето на деветтата уметност (стрипот), член е на Макстрип форумот и имал учество во разновидни и интересни проекти. Препознатлив е како автор на најпопуларниот македонски кириличен фонт 'Скола' и ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better