Archives for Архитектура

image-26862

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ од архитект Живко Поповски

Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“ утревечер,  13.11, 2017, ќе биде промовирана во Музејот на Град Скопје. Книгата е приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, а во издание на Приватен принт Скопје. За книгата, а и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик Влада Урошевиќ, проф. архитект Мартин ...
Continue Reading »
image-19595

Големиот кинески ѕид

  Меѓу сите гигантски градби на светот, Големиот кинески ѕид е далеку најголем. Во долж изнесува 2.450 километри – тоа отприлика одговара на одалеченоста од Хамбург до Палермо – се простира од брегот на Жолтото море па до внатрешна Азија, од Сучу во Канзи до Шаншаи- куана во заливот Лиау-тунг, кој е висок 16 метри, во ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better