Archives for Филм - Page 9

image-15705

Хи-мен и господарите на вселената

Се сеќавате на Хи-мен, еден од најголемите суперхерои? Ако се уште не се сеќавате, можеби следново видео ќе ви ја освежи меморијата: Да, тоа е славниот Хи-мен, трансформираната форма на принцот Адам, син на кралот Рандор и кралицата Марлен, заштитникот на замокот на Сивиот Череп и царството Етернија. Моќта на трансформацијата, мечот и специјалниот оклоп на овој суперхерој ...
Continue Reading »
image-14663

Топ 32 мотивирачки филмови

Официјалната листа со 32 најмотивирачки филмови на сите времиња, објавена на сајтот www.squidoo.com, составена според бројот на гласови на посетителите оди вака: 1 Rudy 2 The Secret 3 Pay It Forward 4 The Pursuit of Happyness 5 Rocky (Rocky / Rocky II / Rocky III / Rocky IV / Rocky V) 6 The Shawshank Redemption 7 Facing the Giants 8 Miracle 9 Akeelah and the Bee 10 A Beautiful Mind 11 The Astronaut Farmer 12 Gandhi 13 August Rush 14 What the Bleep ...
Continue Reading »
image-12093

НИКОГАШ НЕ ЈА ОЦЕНУВАЈТЕ КНИГАТА СПОРЕД ФИЛМОТ

Општо познато е дека филмовите,  ''Хари потер'' ; '' Господар на прстените'' ; ''Самрак''  ,излегоа на филмското платно од пишаниот збор, односно книги. Но понекогаш  луѓето можат многу подобро да се поврзат со приказната на еден филм  читајќи ја во вид на книга, отколку да потрошат неколку  часа гледање на истиот. Еве неколку предлози на филмови ...
Continue Reading »
image-2705

Филмот како пропагандна алатка

'Textbooks are Soviet propaganda.' - Jerry Falwell 'Political art expresses the cliches you agree with, unlike propaganda, which expresses the cliches you don't.' - Brad Holland 'Look, I'm just a storyteller. When I make a film, I never want the film to become a vehicle of social propaganda.' - Norman Jewison Филмот денес претставува најзначајно посредувачко средство меѓу ...
Continue Reading »
image-1039

Кадрите и филозофскиот одраз на документарецот „Барака“

„Барака“ секако би можеле да го разгледаме како „уште еден документарец“ за мултикултурноста и мешањето на безброј многуте животни стилови, меѓутоа тоа е она што овој филм е веројатно најмалку. Имено, навистина е тешко да се поверува дека овој аспект од содржината на овој филм „има помала значајност“ од неговата „форма“, односно дека неговите веројатно ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better