Archives for Фото

image-26741

Издадена и успешно промовирана „Граници во сонот“ од Илија Карајанов

Издавањето и промоцијата на книгата 'Граници во сонот' од Илија Карајанов успешно завшри. Промоцијата се одржа на 19.10.2017 година (вчера) во хотел Аполонија во Гевгелија. Промотор беше Ефтим Клетников, модератори беа Стефчо Стефанов и Жаклина Атанасова. За музичкиот дел се погрижија Дуо Гелебешеви. Македонскиот поет, есеист, книжевен и литературен критичар, есеист и преведувач, Ефтим Клетников во ...
Continue Reading »
image-26726

„Затемнетиот град“ од Ерина Богоева во Музеј на Современа Уметност

Фотографското око преку својот објектив најчесто го презервира моментот од животот во континуумот простор-време но, неретко преку него се изразува и револтот кон процесите кои доведуваат до изобличување на природниот тек на нештата. Во оваа наша измината деценија кога и модерната архитектура и брутализмот во градот беа окарактеризирани како некаков надминат шунд повторниот поглед кон ...
Continue Reading »
image-23868

Вики ја сака Земјата, фото натпревар

Ве известуваме дека во периодот од  01.05.2015 до 01.06.2015 ќе се одржи натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ја сака Земјата (англиски: Wiki Loves Earth; WLE) — натпревар на фотографии организиран од Википедија/Викимедија за спомениците на природата и заштитените природни подрачја. Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од, национални паркови, природни паркови, природни резервати и ...
Continue Reading »
image-22661

ВИКИ ГИ САКА СПОМЕНИЦИТЕ – натпревар за фотографија

Ве известуваме дека во периодот од  01.10.2014 до 31.10.2014 ќе се одржи натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ги сака спомениците (анг. Wiki Loves Monuments; WLM).  Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од објектите прогласени за културно наследство на Македонија. По завршувањето на натпреварот ќе бидат доделени награди во две категории: за најдобра фотографија и за најдобар придонесувач. Одлуката за ...
Continue Reading »
1 2 5
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better