Archives for Фото - Page 2

image-22024

Кападокија – Турција

Кападокија е област која се наоѓа во невшехирската провинција Анадолија, Турција. Комплексот е вклучен во списокот на УНЕСКО. Во географска смисла, Кападокија на југ се граничи со Таур, на исток со Еуфрат, на север со Црно море. Во 1 век п.н.е. Кападокија станала римска провинција. Подоцна била вклучена во составот на Византија и Османлиската империја.          
Continue Reading »
image-21900

Натпревар за најдобра фотографија „Вики ја сака Земјата“

Во периодот од  01.05.2014 до 31.05.2014 се одржува натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ја сака Земјата (англиски: Wiki Loves Earth; WLE) — натпревар на фотографии организиран од Википедија/Викимедија за спомениците на природата и заштитените природни подрачја.     Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од природните ...
Continue Reading »
image-19333

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈА

Во тек е натпревар за најдобра фотографија на која е прикажано културното наследство на Македонија (07.11.2013 до 07.12.2013),  во организација на група Википедијанци (поддржано од фондацијата Викимедија). Овој натпревар е дел од проектот „Вики го сака културното наследство“ (англиски: Wiki Loves Cultural Heritage). Учесниците на натпреварот имаат за цел да направат и да подигнат под слободна ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better