Archives for Арт - Page 34

image-12162

Предлог-афирмации за автохипноза

  Во една од претходните статии стана збор за автохипнозата како метод за себетрансформација во посакуваната насока, а овде би приложиле 25 тестирани и докажано ефикасни афирмации кои би можеле да ви се најдат. Се надеваме ќе ви завршат работа :)  
Continue Reading »
image-12093

НИКОГАШ НЕ ЈА ОЦЕНУВАЈТЕ КНИГАТА СПОРЕД ФИЛМОТ

Општо познато е дека филмовите,  ''Хари потер'' ; '' Господар на прстените'' ; ''Самрак''  ,излегоа на филмското платно од пишаниот збор, односно книги. Но понекогаш  луѓето можат многу подобро да се поврзат со приказната на еден филм  читајќи ја во вид на книга, отколку да потрошат неколку  часа гледање на истиот. Еве неколку предлози на филмови ...
Continue Reading »
image-11169

3-ти декември, меѓународниот ден на лицата со инвалидност и магичниот свет на Тома Димовски.

  Светот е чудесно место каде божествените сили создале најразлични битија и ги дариле со своја посебност и убавина. Ако од човечка перспектива гледано тврдиме дека човекот е на врвот на пирамидата на битијата, тогаш на врвот на човечката пирамида (како посебен ентитет) би ги издвоиле луѓето кои се разликуваат од останатите луѓе, од она што ...
Continue Reading »
image-8067

Централноевропски водич: Туристичките атракции на Варшава

Во понатамошните текстови авторот на текстов ќе се обиде да даде кратки репортажи за неколку централноевропски главни градови (со исклучок на денешен Краков) кои претходно ги посетил: Варшава, Краков, Братислава, Будимпешта, Прага и Виена, препорачувајќи ги и вам да ги посетите, доколку веќе не сте го направиле тоа... Би започнале со опис на главниот град ...
Continue Reading »
image-4372

Тег од стиропор, шолја за пушачи, будилник со 3 стрелки (карикатура)

Белградскиот карикатурист Растко Ќириќ (57) е препознатлив по своите цртежи на апсурдни предмети со комичен тон, кои почнал да ги црта уште за време на своите гимназиски денови, од 1973/74, припаѓајќи на тогашната најмлада генерација југословенски графичари... ...а подолу може да погледнете и само неколку од неговите црно-бели цртежи, кои се надеваме ќе ја изнудат очекуваната ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better