Archives for Скулптура

image-26907

Отворена уметничката инсталација „365 килограми живот“

Во ликовната галерија „Борко Лазески“ во домот на културата „Марко Цепенков“ во Прилеп, синоќа беше отворена изложбата - уметничка инсталација насловена „365 килограми живот“ од уметникот Перо Кованцалиев од Гевгелија кој живее и работи во Скопје. Кованцалиев, кој прв пат се претставува пред прилепската публика и прв пат ја изложува уметничката инсталација, вели дека таа е ...
Continue Reading »
image-15451

Промоција на хаику книгички од Искра Донева

Почитувани, Здружението на граѓани за мотивација и посреќен, поисполнет и попродуктивен живот на сите луѓе, особено на лицата со физичка и ментална попреченост НОВА ИСКРА Скопје, кое како примарна цел има презентирање, промовирање и заштита на животот и делото на ИСКРА ДОНЕВА како мотивирачка успешна приказна и други активности за успешно завршување на хуманитарната акција за ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better