Archives for Сликарство - Page 3

image-24434

Стрип-изложба и проекција на краткиот анимиран филм „Реквием за Пинокио“ на босанскиот автор Берин Тузлиќ

Краткиот анимиран филм „Реквием за Пинокио“ на сараевскиот аниматор, стрип-цртач и режисер Берин Тузлиќ, кој годинава влезе во официјална селекција на Канскиот филмски фестивал, и стрип-изложбата базирана на филмот, ќе има можност да го види и ужива и македонската публика. Стрип – изложбата и проекцијата ќе се случат на 22 април во културниот центар „Public Room”, ...
Continue Reading »
image-16130

Природа единствен ресурс што никогаш нема да згасне, а со тоа и мојата инспирација…

  Од тоа што го знам за Вас, Павлина би ја опишала како млад, амбициозен и перспективен уметник кој полека но сигурно остава белег во уметноста... Но, како би се Вие опишале себе си? Која е Павлина Спасова? Пред се себеси секогаш сум се гледала како голем вљубеник во уменоста посебно сликарството. А во последниве години, ...
Continue Reading »
image-13332

Mузичко – поетски – ликовен перформанс по повод годишнина на “Свирачиња“

Почитувани, По повод годишнината од радио емисијата “Свирачиња на Канал 103“ во понеделник на 11 март, во клубот Менада со почеток во 21 часот, ќе биде одржан музичко – поетски - ликовен перформанс. На овој настан ќе учествуваат поети и музичари кои веќе биле гости во радио емисијата Свирачиња, а домаќинот, Тома Димовски ќе слика во ...
Continue Reading »
image-11169

3-ти декември, меѓународниот ден на лицата со инвалидност и магичниот свет на Тома Димовски.

  Светот е чудесно место каде божествените сили создале најразлични битија и ги дариле со своја посебност и убавина. Ако од човечка перспектива гледано тврдиме дека човекот е на врвот на пирамидата на битијата, тогаш на врвот на човечката пирамида (како посебен ентитет) би ги издвоиле луѓето кои се разликуваат од останатите луѓе, од она што ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better