Archives for banner

image-23966

ГОЛЕМИТЕ ПЛАНОВИ НА МАЛИТЕ ЛУЃЕ

          Големите планови на малите луѓе Текст на Драган Таневски   Уште неколку месеца... едвај чекам мама да ме гушне. Сигурно е многу убава. Можеби и најубава на свет. Сигурно многу ќе ме сака. и нема да ме кара кога ќе превртам чаша со вода, или кога кога ќе се мрштам дека нема да ми се допаѓа кашичката. Да, ...
Continue Reading »
image-23954

Брат, не си ни ти од челик

Брат, не си ни ти од челик   Ги знаеш оние луѓе што се стално насмеани? Си напраил ли некад муабет со таква особа? Ќе те слуша со саати. Сите твои маки и проблеми ќе ти ги слушне. И ќе ти се насмевне. Ќе те пипне за рака. Ќе те разбере. Од очи им излегува утеха и ...
Continue Reading »
image-16390

Воздишки

Тивко, бесшумно, заслушувам, да те пронајдам од кои длабочини ѕуниш од каде ко феникс се раѓаш. Се напрегам да го дослушнам, тој твој мистичен од кој стија од безпочетоците вешто се крие и колва штури и копка во тебе, тлее ли тлее ... се додека не провре на површините. Носејќи ја со себе мистичноста на имагинацијата заплеткана така многу прашања и одговори крие. Се запрашувам секогаш која е тежината на само ...
Continue Reading »
image-16236

Желба чекор до успехот

Нашите животи завсат од нашите желби, дали ќе бидеме успешни, среќи или нереќни се зависи од креираните желби. Желбата е двигател за релазирање на вашите идеи. Не постојат мали, големи, не остварливи, не возможни желби постојат само бесконечни. Желбите без реалзација се само сон со затворени очи коj со раѓањето на утрото исчезнува. Секогаш кога ќе ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better