Archives for Убавина

image-26201

Мит или вистина кога е во прашање негата на коса

Мит број 1: Колку почесто ја кратите косата таа ќе расте побрзо Редовното шишање се препорачува доколку сакате да имате здрава коса без испукани краеви, но тоа всушност не е во диреткна врска со брзиот раст на косата со оглед на тоа дека косата расте од коренот. Исто така, тоа нема да влијае ни на нејзиниот волумен ...
Continue Reading »
image-26163

5 утрински навики кои се корисни за вашето здравје

Навиките кои ги стекнуваме во животот се во директна врска со нашите приоритети . Како ќе ни функционира еден ден во голема мера зависи и токму од нашите навики и нивниот квалитет, па затоа е многу важно нашите навики да бидат здрави, за нашето целокупно здравје да биде на високо ниво. Дали сте утрински или ноќни ...
Continue Reading »
image-25110

Нарушувања во исхраната и нивната „популарност“ во 21 век

Живееме во време кога оптеретеноста со сопствениот изглед е поизразена многу повеќе отколку претходно, благодарение на изложеноста на медиумите кои пропаагираат како треба да изгледа едно совршено женско, па и машко тело. Меѓутоа забораваме дека моделите од списанијата и весниците не се такви какви што се прикажани таму - совршени. Незадоволството од  сопствениот изглед може да се јави ...
Continue Reading »
image-18465

Новата мис на светот 2013 , погледнете….

На убавата филипинка Меган Јанг комисијата и ја одзеде круната, а таа отиде во рацете на втораа придружничка од Франција  Марин Лорферен. Да погледнеме како  изгледа новата Мис на светот.
Continue Reading »
image-15456

Како влијаат стероидите врз мускулната маса?

Анаболни стероиди (анаболни-андрогени стероиди или ААС) се лекови кои ги имитираат ефектите на тестостеронот и дихидротестостерон во телото. Ергогената употреба на анаболните стероди во спортови, трки и боди-билдинг е контроверзна  и се смета за мамење. Тие се внесуваат во организмот на четири начина: орално, интрамускулна инјекција, нанесување директно на кожата и со поткожно инјектирање. Стероидите кога се ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better