Archives for Интервју - Page 2

image-23667

Бобан Богатиновски: Не му е на секого судено да успее (Интервју)

Денес друштво на Зеница ќе ни прави еден, без ни најмал сомнеж, несекојдневен поет и раскажувач -  Бобан Богатиновски, авантуристички дух, човек од медицината и ветеран на македонската книжевна сцена со веќе дваесетина години присуство на истата, автор на книгите поезија: „Луцидни халуцинации“, „Прекрасен ден за умирање“, „Светлината е посилна“,„Барајќи карпа за молитва“ и на романите ...
Continue Reading »
image-23473

Интервју со Наташа Алексовска

Најпрвин открите ни нешто од вашата биографија за читателите за zenica.mk? Се викам Наташа Алексовска. Родена сум на 14.10.1978 год.во Куманово каде имам завршено О.У. Браќа Миладиновци и С.О.У. Перо Наков. Иако не работам никаде, моја најголема желба е да најдам работа, и не се предавам, ќе ја барам додека сум жива, бидејќи сум сигурна и верувам во ...
Continue Reading »
image-23447

Интервју со Гордана Павловиќ

За почеток за македонските читатели Ве молам да ни се преставите. Која е Гордана Павловиќ? Гордана Павловиќ е пред сѐ сопруга, мајка на две прекрасни деца, а потоа писател. Јас сум личност која сака луѓе, добри луѓе, ја сакам хуманоста, несебичноста. Што се однесува до другите работи, Гордана Павловиќ е родена на 16.05.1971 година ...
Continue Reading »
image-23426

Интервју со Јане Киров

Јане Киров што би кажал за себе како едно преставување? Јас сум деветнаесет годишно момче од Струмица. Пишувам поезија од своите 11 години, основното образование го завршив во Никола Вапцаров, средно училиште се запишав во СОУ Димитар Влахов кадешто сеуште трае моето школување, по струка винаро-лозарски техничар. За себе би кажал дека сум страсен љубител на ...
Continue Reading »
image-23395

Интервју со Елизабета К. Питулкова

За нашите читатели, најпрвин Ве молам да ни се претставите. Која е Елизабета Питулкова? Родена сум во градот на конзулите мојата убава Битола. Со пишаниот збор другарувам уште од раното детство, од моите десетина години. Учествував на училишните конкурси предводени од училишниот ментор, мои песни беа објавувани во весникот „Битолски весник“ и „Колибри“. ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better