Archives for Стихови - Page 46

image-11334

Легии на свеста од врвот на дното

  Свеченост од дим на темјан сплетив јаже на најниската ѕвезда се обесив од вашето созѕвездие навечер децата доаѓаат да си играат во дворот на небото украсено со светулки и секое девојче крие во својата коса пeрче мисла украдена од воздухот тенок слој сивило врз неа потопена во врвна таинственост така ги маѓепсуваат момчињата од окото на атомот ѕирка старо гудало во плачот на виолината се крие една ...
Continue Reading »
image-11255

Кобно време (извадок) – Јана Колева

Аномија Секој во својата паралелна димензија што под нормала ја сече онааа универзумската,основната- Ако воопшто постои. Сред сиот овој вариетет на различни агли сме се нашле во кубистичка слика, секој со својот агол на гледиште, без стандард сред фиктивна повеќедимензионалност... А сепак , се повеке се губи колективното, основата... Аномијата се повеке се изразува. Чувството на лебдење низ простор-времето надвладува... Чувството на лебдење низ недостатокот од цврстина ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better