Archives for Конкурси - Page 2

image-23868

Вики ја сака Земјата, фото натпревар

Ве известуваме дека во периодот од  01.05.2015 до 01.06.2015 ќе се одржи натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ја сака Земјата (англиски: Wiki Loves Earth; WLE) — натпревар на фотографии организиран од Википедија/Викимедија за спомениците на природата и заштитените природни подрачја. Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од, национални паркови, природни паркови, природни резервати и ...
Continue Reading »
image-23748

Искористете ја можноста да работите за НАСА: “NASA Space Apps Challenge” по трет пат во Македонија

Не ја пропуштајте можноста да бидете дел од најголемиот интернационален хакатон во светот во организација на NASA 'Space Apps Challenge 2015'. На овој настан учесниците од целиот свет ќе имаат можност да соработуваат и заеднички да креираат решенија за поставените предизвици во областа поврзана со животот на Земјата и воопшто во вселената. Овојпат Скопје претставува лидер ...
Continue Reading »
image-22661

ВИКИ ГИ САКА СПОМЕНИЦИТЕ – натпревар за фотографија

Ве известуваме дека во периодот од  01.10.2014 до 31.10.2014 ќе се одржи натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ги сака спомениците (анг. Wiki Loves Monuments; WLM).  Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од објектите прогласени за културно наследство на Македонија. По завршувањето на натпреварот ќе бидат доделени награди во две категории: за најдобра фотографија и за најдобар придонесувач. Одлуката за ...
Continue Reading »
image-21900

Натпревар за најдобра фотографија „Вики ја сака Земјата“

Во периодот од  01.05.2014 до 31.05.2014 се одржува натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ја сака Земјата (англиски: Wiki Loves Earth; WLE) — натпревар на фотографии организиран од Википедија/Викимедија за спомениците на природата и заштитените природни подрачја.     Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од природните ...
Continue Reading »
image-21352

Повик за учество на конкурсот за текстови за првиот број на студентското списание „Силуета“

        Драги колеги и колешки од филолошкиот факултет, студентското списание „Силуета“, чијшто прв број е во подготовка, има потреба од текстови во доменот на книжевноста. По тој повод, редакцијата на „Силуета“ ве повикува на конкурс на тема: современи текови на македонската и светската книжевност. Право на учество имаат сите студенти од филолошкиот факултет ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better