Archives for Конкурси - Page 3

image-21900

Натпревар за најдобра фотографија „Вики ја сака Земјата“

Во периодот од  01.05.2014 до 31.05.2014 се одржува натпревар за избор на најдобра фотографија како дел од проектот Вики ја сака Земјата (англиски: Wiki Loves Earth; WLE) — натпревар на фотографии организиран од Википедија/Викимедија за спомениците на природата и заштитените природни подрачја.     Учесниците на натпреварот ќе имаат за цел да направат фотографии од природните ...
Continue Reading »
image-21352

Повик за учество на конкурсот за текстови за првиот број на студентското списание „Силуета“

        Драги колеги и колешки од филолошкиот факултет, студентското списание „Силуета“, чијшто прв број е во подготовка, има потреба од текстови во доменот на книжевноста. По тој повод, редакцијата на „Силуета“ ве повикува на конкурс на тема: современи текови на македонската и светската книжевност. Право на учество имаат сите студенти од филолошкиот факултет ...
Continue Reading »
image-19333

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈА

Во тек е натпревар за најдобра фотографија на која е прикажано културното наследство на Македонија (07.11.2013 до 07.12.2013),  во организација на група Википедијанци (поддржано од фондацијата Викимедија). Овој натпревар е дел од проектот „Вики го сака културното наследство“ (англиски: Wiki Loves Cultural Heritage). Учесниците на натпреварот имаат за цел да направат и да подигнат под слободна ...
Continue Reading »
image-18177

Објавен ПОЕТСКИ КОНКУРС на манифестацијата „100. 000 поети за промена“ за 2013 година

Mанифестацијата „100. 000 поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша поетски конкурс за овогодинешното издание на Фестивалот. Поезијата со које ќе може да конкурираат автори од сите генерации треба да биде социјално ангажирана и да разработува теми кои се поврзани со промените, глобално, но и локално. Секој автор може да учествува со ...
Continue Reading »
image-15845

Берза на трудот на порталот fakulteti.mk

Во време кога невработеноста во Македонија е речиси 30%, а најголем број од невработените се млади на возраст од 24 години, време е да се превземе нешто.  Во време кога сите се жалат дека нема работа, дека тешко е да се вработиш без партиска книшка и дека платите се мали, време е да направиме еден ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better