Archives for Релакс

image-26214

Црниот фустан како вечна модна инспирација

Време е да се потсетиме на класиката - без оглед дали црната боја е меѓу вашите омилени бои кога модниот стил е во прашање, веруваме дека во случајот „мал црн фустан“ сите го делиме истото мислење - не постои ниту еден моден тренд кој ова парче од гардероберот некогаш би го исклучил. Со црниот фустан никогаш ...
Continue Reading »
image-26201

Мит или вистина кога е во прашање негата на коса

Мит број 1: Колку почесто ја кратите косата таа ќе расте побрзо Редовното шишање се препорачува доколку сакате да имате здрава коса без испукани краеви, но тоа всушност не е во диреткна врска со брзиот раст на косата со оглед на тоа дека косата расте од коренот. Исто така, тоа нема да влијае ни на нејзиниот волумен ...
Continue Reading »
image-26137

Правилна нега на лице (потсетување и совети)

За да бидете негувани не е потребно многу. Доволно е правилно да ја негувате кожата, и нормално целото ваше тело. Но, во овој прилог ќе се сконцентрираме на негата за кожата на лицето. Какво е тоа „правилно негување на кожата“? Правилното негување на кожата на вашето лице вклучува нејзино чистење во адекватна дневна и ноќна нега. Чистење на ...
Continue Reading »
image-26111

Архетипите на Јунг и таротот

Според теориите на Карл Јунг, Тарот картите, особено оние од Големата Аркана, може да се употребуваат при психолошката анализа. Таротот од своето појавување па до денешен ден носи еден превез на мистичност и голема моќ. Легендата вели дека Таротот е најстарата книга која му е позната на човештвото. На почетокот, секоја карта сочинувала поглавје во Книгата на ...
Continue Reading »
1 2 68
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better