Archives for Мистерии - Page 2

image-19847

10 топ суеверија во Македонија

Денес е петок 13ти, верувате ли во суеверија, еве кои се напознатите суеверија во Македонија! 1.Не го тресете чаршафот со трошки навечер. Старите велат дека со трошките може да се нахрани нечистивиот и да влезе во домот. 2. Повторно трошките, доколку ја оставите масата некрената од храната повторно ќе ви дојде нечистивиот на гости. Со тоа што ...
Continue Reading »
image-19297

Дали постојат вонземјани ???

  Се разбира дека да. Ние не сме сами, дури и на Земјата. Па, дури и ако се претпостави дека  3D универзумот или се што постои  е конечен, пресметките  покажуваат дека тоа е голема можност дека интелигентен живот постои и на друго место во галаксијата. Исто така на, Земјата е забележано присуство на вонземјани. Скептиците настојуваат да ...
Continue Reading »
image-19263

Што се случува со душата после смртта ?

  Во зависност од својата духовна позадина или недостаток на истата, луѓето имаат многу различни верувања во врска со идејата за реинкарнација. Еве  некои од идеите и теории за реинкарнацијата. Некои религии веруваат дека кога некој умира тие одат во рајот или пеколот, некои веруваат дека ние сме реинкарнирани  како луѓе, животни или други делови на природата. ...
Continue Reading »
image-18973

Halloween: Ноќ на вештерките – Не верувајте, ама тие се тука!

Во „Американскиот речник на зборови“, овој поим е објаснет како Вечерта на 31 октомври, прославувана од страна на дечињата кои што се маскираат во разно - разни костуми. Првата асоцијација на секој кој што има барем просечна кариера во гледање на американски филмови кога ќе се спомене Хелоин му е тиква без внатрешна содржина, со ...
Continue Reading »
image-17967

Астрален свет

АСТРАЛНА ВИЗИЈА Не треба да се мисли дека астралната визија одеднаш се појавува кај некого со својата целосна сила. Во поголем дел од случаите таа бавно, постепено се развива. Многу луѓе  ја  имаат во мал степен и не успеваат да ја развијат поради недостаток на соодветни инструкции. Многу луѓе имаат само моментални блесоци на астралното, но во ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better