Низ човековата историја едно од клучните филозофски, а потоа и научни прашања е прашањето на „слободната волја“; дали навистина постои апсолутна слобода на делување за

Read More

Ова е заклучокот од студијата направена од страна на когнитивниот психолог Лоренца Колцато и нејзините соработници во Универзитетот Лајден, објавена на 19-ти Април годинава во

Read More

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка 🙏🧐


This will close in 59 seconds