Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Релакс / Позитивна Енергија

Category Archives: Позитивна Енергија

„На пат“… – нова песна на The G Notes

g notes

Гевгелиската група „The G Notes“  предводена од братот и сестрата Глигор и Теодора Гошеви од Гевгелија  настапуваат речиси во сите градови во Македонија, но, исто така и на некои градови во Европа. Токму деновиве тие ја објави својата нова песна насловена „На пат“. Темата е во поп-џез манир и истата има македонска и англиска верзија. За аудиото и видеото се погрижи „Rewind Production“ од Гевгелија. ... Read More »

Игнорирај ги хејтерите – писмо на Ајнштајн до Марија Кири

KU3.2.4_Curie-1

Во 1911 Марија Склодовска-Кири ја доби Нобеловата награда по Хемија. Со тоа стана единствената личност која по втор пат го добила ова признание во 2 различни области, откако во 1903-та стана добитничка на Нобеловата награда за Физика. Пјер Кири умре во 1906-та, оставајќи ја Марија како вдовица. Неколку години подоцна, Марија имала љубовна врска со Пол Лангевин, докторски студент на ... Read More »

Одржувањето на внатрешниот мир е врвен предуслов за остварувањето на нашите заеднички цели

cave-01

Испразни се од грижи. мисли на оној кој мислата ја создал! зошто остануваш во затворот кога вратата е ширум отворена? испетлај се од јазолот на исплашените мисли и живеј во тишина. ~ Руми („Заедница на духот“)   Задржувањето на внатрешниот мир, не само што е предуслов, туку е и крајна цел на секоја наша задача, која таа и да е. ... Read More »

Мудрите зборови на Хозе Тексеира или Како (не)кадарното новинарство раѓа (не)кадарна публика

meryl-streep

Mерил Стрип, славната добитничка на Оскар за улогата во „Крамер против Крамер“ од 1979-та (има рекорден број номинации за оваа награда, дури 16), со својата филмска кариера која до денес изнесува ни повеќе ни помалку туку 44 години, секако, НЕ Е авторот на мудрите зборови подолу, како што избрзаа, како многу пати досега, без ниту најмала внимателност и прецизност да известат ... Read More »

Брат, не си ни ти од челик

11753663_886077194793150_4347944627652339228_n

Брат, не си ни ти од челик   Ги знаеш оние луѓе што се стално насмеани? Си напраил ли некад муабет со таква особа? Ќе те слуша со саати. Сите твои маки и проблеми ќе ти ги слушне. И ќе ти се насмевне. Ќе те пипне за рака. Ќе те разбере. Од очи им излегува утеха и благост, со која ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better