Archives for Позитивна Енергија - Page 2

image-22807

Кој е громби-капут што ни тежи на душата?

Во денешно време, во услови на компјутеризација и развој на нови технологии се повеќе доживуваме и развој на умот или на неуронските мрежи на мозокот. Компјутерите со неуронски мрежи можат да реплицираат некои од нашите способности за асоцијативно мислење, но постојат многубројни аспекти на човековиот живот и интелигенција кои не може ниту еден компјутер до ...
Continue Reading »
image-22745

Промена на кармата

Ориентацијата на животот на субјектот согласно законитостите на универзумот е најтешката работа било каде на планетата Земја. Во основата на секој жив субјект, лежат колебливите движења и наизменичности на ориентацијата на информациските физички процеси. Секој човечки живот е одраз на универзумот во минијатури, па од таму секој премин на информацијата и материјата во него се ...
Continue Reading »
image-22561

Топол американски поздрав до новите генерации (колумна)

Дваесет и петти септеври, Јужна Каролина, САД. Впрочем, мигот додека го пишувам ова е се уште дваесет и четврти, со оглед на шестчасовната временска разлика меѓу источното американско крајбрежје и Македонија. Јужна Каролина е местото во кое ги минав последните 4 месеци или околу 120 дена. Среден (во секаква смисла на тој збор), разноличен, не најбогат за американски стандард, туристички ...
Continue Reading »
image-22033

Никогаш не се откажувајте

Кога имате проблем, особено ако е тежок и комплициран, или, можеби, исклучително обезхрабрувачки, потребно е да го применувате следниот принцип - никако не смеете да се откажете. Доколку се откажете, сами сте го повикале поразот. И не само во тој случај. Откажувањето води кон конечен пораз на севкупната личност. На тој начин развивате психологија на губитник. ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better