Archives for ЗенЗалици - Page 2

image-18635

Дефиниции за Пародијата

1. Пародијата е кога на тетка ти мусаката. 2. Пародија е кога ќе снема интернет на среде пи 3. Пародија е кога фигурите на Кирил и Методиј се китат со остатоци од недопиени кафиња на студентите кои подоцна лицемерно се сликаат пред нив. 4. Пародија е кога се исмејува нешто што е веќе видено, направено, свесно или несвесно. ...
Continue Reading »
image-16779

Ама ако…

Ако ти игра окото , тоа значи дека нешто лошо ќе се случи... Ако те чеша носот, тоа значи дека ќе се расправаш со некого... Ако те чеша левата рака , тоа значи ќе земаш пари... Ако те, чеша десната нога, тоа значи дека ќе даваш пари... Ако те чеша стапалото, тоа значи ќе одиш некаде, можеби на пат... Ако ...
Continue Reading »
image-14748

Писмото на Чарли Чаплин до неговата ќерка

Сè уште постојат дилеми, дали ова писмо е навистина напишано од Чарли Чаплин и адресирано до неговата ќерка. Некои велат дека тоа е дело на новинарско перо. Тврдат дека пред 30 години го напишал ирански новинар по име Farajollah Saba и го објавил во весникот во кој пишувал, под наслов „Фантазија“. Но, поголемиот дел се ...
Continue Reading »
image-13362

Оглас: Барам пристоен маж

  25-годишна девојка, која тврди дека е интелигентна, барана и исклучително убава ... на елитен сајт за запознавање, го поставила следново прашање: Каде грешам? Барам да се омажам за човек што заработува најмалку половина милион годишно. Знам како звучи тоа, но имајте предвид дека, ако добиваш милион годишно значи да си средна класа во Њујорк. Значи воопшто не ...
Continue Reading »
image-12347

ИСКАЗИ ЗА ВИСТИНСКИОТ САМУРАЈ И ПРАВИОТ ИНДИЈАНЕЦ – О΄САНЧЕС

  1. Вистинскиот самурај, дури и најслабиот, секогаш е за глава повисок од секој хобит. 2. Правиот Индијанец го разбира јазикот на сите печурки и тревки на својата земја, ама и од вискито нема да се откаже. 3.Вистинскиот самурај никогаш и никого нема да замоли за поштеда, единствено ако многу силно се исплаши. 4. Правиот Индијанец никогаш не го ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better