Archives for ЗенЗалици - Page 3

image-11364

Што вели астрологијата за твојот однос кон астрологијата?

  Еве што:     Овен - Како и другите огнени знаци, се „палиш“ на астрологија. Не е многу тешко, а богами ни лесно да те изгасат потоа. Ова најдобро може да го направи личност која припаѓа во астролошкиот знак „риби“. Екстра добрите риби умеат да ти ги покажат вистинските димензии на астрологијата со сите свои облини.   Бик - И се лутиш на ...
Continue Reading »
image-6831

Manga верзија на Марксовиот „Капитал“

Илјадниците страници од можеби највлијателниот економско-научен текст на сите времиња, Das Kapital, уште во 2008 г. се „претопија“ во стрип, а за ваквиот подвиг беше заслужен јапонскиот издавач East Press. Уште по првите неколку дена продажбата на примероци на стрип-верзијата на „Капиталот“ (во оригинал: Das Kapital: Manga de Dokuha) го надмина бројот од 6 000, за денес ...
Continue Reading »
image-3671

Разговор со себеси (20 години подоцна)

  Џеремаја МекДоналд, 32, е автор на видео со потенцијал да стане една од најпрегледуваните снимки на YouTube (објавена на 05.07.12, а со веќе здобиени 4,5 милиони прегледувања) во кое дијалогизира со самиот себеси. Единствениот детаљ кој отскокнува од секаков вид вообичаеност е што неговиот соговорник има 12 години. Генијално, зар не? Се прашувате ли какви бевте Вие ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better