Archives for Жени

image-26214

Црниот фустан како вечна модна инспирација

Време е да се потсетиме на класиката - без оглед дали црната боја е меѓу вашите омилени бои кога модниот стил е во прашање, веруваме дека во случајот „мал црн фустан“ сите го делиме истото мислење - не постои ниту еден моден тренд кој ова парче од гардероберот некогаш би го исклучил. Со црниот фустан никогаш ...
Continue Reading »
image-26201

Мит или вистина кога е во прашање негата на коса

Мит број 1: Колку почесто ја кратите косата таа ќе расте побрзо Редовното шишање се препорачува доколку сакате да имате здрава коса без испукани краеви, но тоа всушност не е во диреткна врска со брзиот раст на косата со оглед на тоа дека косата расте од коренот. Исто така, тоа нема да влијае ни на нејзиниот волумен ...
Continue Reading »
image-26137

Правилна нега на лице (потсетување и совети)

За да бидете негувани не е потребно многу. Доволно е правилно да ја негувате кожата, и нормално целото ваше тело. Но, во овој прилог ќе се сконцентрираме на негата за кожата на лицето. Какво е тоа „правилно негување на кожата“? Правилното негување на кожата на вашето лице вклучува нејзино чистење во адекватна дневна и ноќна нега. Чистење на ...
Continue Reading »
image-21783

Неколку кратки прашања и одговори од Стив Харви што жените отсекогаш сакале да ги знаат

Стив Харви  е водител на позната Утринска програма на Стив Харви и автор на книгата ,, Однесувајте се како дама, размислувајте како маж,,  објавена во март 2009 година. Во оваа книга жените можат да разберат што навистина мажите мислат за љубовта, љубовните врски, посветеноста и обврските и увид на машкиот начин на размислување. Во продолжение ќе ви ...
Continue Reading »
image-21636

(ГАЛЕРИЈА) Прекрасни рачно изработени украсни ракавици, шалови, џемперчиња…

Техниката хеклање (фр. crochet) која во 21-от век го доживува своето повторно раѓање, според некои теории се појавила во Иран, Кина или Јужна Америка, а во Европа станала популарна во 18 век. За нејзиното распространување особено влијаела Големата Глад кон крајот на следниот век во Ирска, кога католичките свештенички масовно ги учеле домаќинките и децата ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better