Archives for Спортска

image-20865

Гордоста на македонскиот кикбокс – Интервју со Димитар Ѓорѓиев

Денес на Зеница друштво ќе ни прави Димитар Ѓорѓиев, познат како „златното момче“ од Неготино кој со само 20 години е веќе двократен светски шампион (2011 и 2013) на WAKO (Светска Асоцијација на Кикбокс Организации) во кикбокс во категоријата kick light до 71 и 74 килограми, соодветно. Ако сакате да ги следите неговите остварувања, ви препорачуваме ...
Continue Reading »
image-20823

Основи на Бразилско Џиу Џицу

Бразилското Џиу Џицу е една од најефективните боречки вештини на денешницата, а за ова сведочат бројните победи на познатите ММА шампиони од калибарот на Андерсон Силва, Ренди Кутуре, Чаен Сонен, Демиан Маиа, Фабрицио Вердум, Џон Олав Еинемо, БЈ Пен, Ник Диаз, Нејт Диаз, Џејсон Милер, Коди МекКензи... Бразилското Џиу Џицу како фул контакт вештина за на ...
Continue Reading »
image-14564

Јога пози против стрес

Секојднeвно се воочуваме со многу проблеми. Често сме под стрес. Училиште, професори, друштво, родители, работа.. Сите тие можат да бидат дополнителна причина за стрес. За да се ослободиме од него, ако не целосно, барем малку, ви препорачуваме да пробате некои од овие вежби. Погледнете ги лесните пози за истегнување на мускулите, и смирување на 'живците'. ДЕТСКА ПОЗА Ова ...
Continue Reading »
image-13104

Физичка активност за заземјување

Физичката активност е секоја активност на нашето тело кој ја подобрува или одржува физичката кондиција на телото, нашето здравје во целост, како и нашата добросостојба. Што сѐ подразбира физичка активност? Најпрвин е движењето, потоа сите други понапорни активности, како различни видови на спорт (пливање, фудбал, кошарка, тенис, итн.), фитнес, боди-билдинг, а тука спаѓаат и умерените ...
Continue Reading »
image-4086

Што е Винг Чун? (втор дел)

„Винг Чунот е софистицирано оружје, ништо друго. Тоа е наука за борењето со цел онеспособување на противникот. Тоа е директно, ефикасно и смртоносно. Ако сакаш да се учиш на самоодбрана, не учи Винг Чун. Подобро ќе биде да ја учиш уметноста на невидливост.“ – Вонг Шун Леунг Од огромна значајност за тренирањето Винг Чун е практикантот ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better