Винг Чун (некогаш неофицијално познат и како „винг чан“, „јонг чун“, „винг цун“...) во превод од кинески буквално значи  „вечна пролет“ (вечната пролет во Кина се означува преку заедништвото меѓу симболите на змија и жерав). Овој поим реферира на најпопуларното „јужњачко Кунг Фу“ со оглед на фактот дека оваа боречка вештина се изучува во повеќе од ...
Continue Reading »