Вторник , Мај 23 2017
Колумни
You are here: Home / Ука

Category Archives: Ука

Како да станете поорганизирани? (втор дел)

organizacija

Доколку го прочитавте првиот дел во кој пишував за некои техники кои би можеле да помогнат во подобрата организираност, и ако применивте некои од нив и помислувате дека сепак не го достигнувате саканиот степен на организираност кој ви е потребен, мислам дека овој текст како и претходниот ќе ви биде добредојден. Без оглед на тоа дали сте студент, ученик, домаќинка, ... Read More »

Научници финансирани од Марк Цукерберг за да најдат „лек за сите болести“

zuckerberg-philanthropy

Амбициозниот план на Марк Цукерберг за третирање и лечење на сите болести сега е проширен за еден чекот напред – тој објави дека ќе финансира  научници во наредните пет години. Овај негов потег е за поздрав, а верувам дека многумина ќе бидат израдувани, посебно болните, но и оние кои се здрави. „The Chan Zuckerberg Initiative (CZI)“ е организација која ја ... Read More »

Стрелката на „ЧАСОВНИКОТ НА СУДНИОТ ДЕН“ поместена понапред

Clock-ticking-down-time

  Само еднаш во поновата историја, светот бил поблиску до уништување од денес, објавиле научниците на настанот „Bulletin of the atomic scientists“, собир на одговорните за поместување на минутите на т.н. „Часовник на судниот ден“.Стрелката на часовникот ќе се помести 30 секунди понапред, што значи дека светот ќе биде две и пол минути оддалечен од „полноќ“, односно од катастрофата. Само ... Read More »

Како да станете поорганзирани?

организирање(стикерси)

Во денешно време тешко е да успееш да постигнеш сѐ доколку не бидеш убаво организиран. – Што значи да се биде организиран? Тоа значи дека во текот на еден ден ќе постигнеш успешно балансирање и извршување на сите обврски кои си ги испланирал претходниот ден. Можеби бројот на обврски не е толку голем, но тежината на нивното извршување некогаш знае ... Read More »

Психе – нова емисија посветена на психологијата на Радио МОФ!

психе емисија

Сакате да дознете нешто повеќе за себе си и за луѓето околу вас? Ве интересира психологија и редовно читате статии на интернет барајќи одговор на разни психолошки прашања? Секој втор вторник во 12:00 часот на Радио МОФ, Вики и Анита, студентки на психологија, заедно со нивните интересни гости, дискутираат и даваат одговори на голем број интересни психолошки прашања. Во нивната ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better