Archives for Ука - Page 2

image-26175

10 причини зошто е добро да посетувате литературни блогови

Посетувањето на интернет портали од забавен и информативен карактер е популарно и било уште од самиот почеток на нивното постоење.  Сите поминуваме доста време пред нашите екрани прелистувајќи ги содржините на нашите веб – пребарувачи, а голем дел од тоа време покрај социјалните мрежи, ни одземаат токму веб сајтовите кои нудат најразлични содржини. Кога се во прашање ...
Continue Reading »
image-26120

Совети за полесно заспивање во жешките летни ноќи

  Летните температури станаа навистина високи и веќе сме влезени во портокаловата фаза. Поради жештините многу луѓе се жалат дека не можат лесно да заспијат и дека се измачуваат додека да им дојде сонот. Во статијата http://zenica.mk/2017/07/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/, пишувавме како да се преживее летото глобално, a во овој текст акцентот е ставен за „победување“ на инсомнијата предизвикана од жешкото ...
Continue Reading »
image-25871

Како се дизајнираат библиотеки кои ги тераат децата да читаат?

Децата се најголемото богатсво, а од мали нозе треба да бидат убаво воспитани, да ги научат вистинските вредности и со текот на годините да им се пренесе мудроста која им е потребна. Важно е да имаат здраво детство исполнето со игри, и покрај тоа уште на претшколска возраст треба да им се создаде навика за ...
Continue Reading »
image-25338

Како да станете поорганизирани? (втор дел)

Доколку го прочитавте првиот дел во кој пишував за некои техники кои би можеле да помогнат во подобрата организираност, и ако применивте некои од нив и помислувате дека сепак не го достигнувате саканиот степен на организираност кој ви е потребен, мислам дека овој текст како и претходниот ќе ви биде добредојден. Без оглед на тоа дали ...
Continue Reading »
image-25294

Научници финансирани од Марк Цукерберг за да најдат „лек за сите болести“

Амбициозниот план на Марк Цукерберг за третирање и лечење на сите болести сега е проширен за еден чекот напред – тој објави дека ќе финансира  научници во наредните пет години. Овај негов потег е за поздрав, а верувам дека многумина ќе бидат израдувани, посебно болните, но и оние кои се здрави. „The Chan Zuckerberg Initiative (CZI)“ е ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better