Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Вицеви

Category Archives: Вицеви

Секогаш носи ја добрината во себе…

945786_474746225970524_940335319_n

Секогаш носи ја добрината во себе. Да бидеш добар тоа не значи дека си наивен. Само потребно е да бидеш внимателен кому ја отвараш вратата на твоето срце,  бидејќи секој не заслужува да  го пречекори прагот  и гази по него со своите гнасни стопала. Затоа што, и ѓаволот е џентлмен – никаде не влегува непоканет.   Read More »

Вистинските вредности во животот

1390597_521832904568895_1363621776_n

Ако знаете кои се вистинските вредности во животот, тогаш никогаш нема да погрешите. Понекогаш, човек за да ги дознае кои се вистински вредности, залутува по патот на погрешните и само самосвесноста може да определи каков избор да направи – кој е за него вистинскиот пат по кој ќе зачекори и ќе ја определи својата иднина. Read More »

Насекаде светци околу нас…

nerabotenden

Има многу светци насекаде околу нас: Свети Овој, Свети Оној; Свети Оваа, Свети Онаа… Само никој не гледа дека пак сме во темнина. Read More »

Виц на денот

smiley-face

Убав сончев есенски ден. Излегол Трпе со своето мало синче да се прошетаат низ парк. Шетајќи така, цело време покрај нив поминувале млади згодни девојки и Трпе едно време не можел да се воздржи па прокоментирал: - Еј ама згодна пичка. - Шо рече тато? - Реков „ама згодна птичка“. - А, каде е птичката тато? - Ене ја на ... Read More »

Еден гитарист

Guitar_Player

              Еден гитарист   Беше гитарист веќе 20-тина години и дел од безброј фестивали насекаде низ стариот континент, но истовремено беше повеќе абнормален отколку успешен. Ептен ги ценеше „Пинк Флојд“ и Азис. Особено го болеа срцето и левиот бубрег од десно, накај средина, кога некој аматер ќе почнеше да ја свирка „Милионерче“ со неправилен ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better