Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Вицеви / Фразотека

Category Archives: Фразотека

Секогаш носи ја добрината во себе…

945786_474746225970524_940335319_n

Секогаш носи ја добрината во себе. Да бидеш добар тоа не значи дека си наивен. Само потребно е да бидеш внимателен кому ја отвараш вратата на твоето срце,  бидејќи секој не заслужува да  го пречекори прагот  и гази по него со своите гнасни стопала. Затоа што, и ѓаволот е џентлмен – никаде не влегува непоканет.   Read More »

Вистинските вредности во животот

1390597_521832904568895_1363621776_n

Ако знаете кои се вистинските вредности во животот, тогаш никогаш нема да погрешите. Понекогаш, човек за да ги дознае кои се вистински вредности, залутува по патот на погрешните и само самосвесноста може да определи каков избор да направи – кој е за него вистинскиот пат по кој ќе зачекори и ќе ја определи својата иднина. Read More »

Насекаде светци околу нас…

nerabotenden

Има многу светци насекаде околу нас: Свети Овој, Свети Оној; Свети Оваа, Свети Онаа… Само никој не гледа дека пак сме во темнина. Read More »

Најкратките книги на светот

1

’’Морал и Етика‘‘ од Бранко Црвенковски ’’Цврсти Ставови‘‘ од Тито Петковски ‘‘Како успеав во боксот‘‘ од Никола Груевски ’’Мојата Татковина‘‘ од Љупчо Георгиев – Георгиевски ’’Политиката и нејзиното значење‘‘ од Ѓорѓе Иванов ’’Слобода‘‘ од Љубе Бошковски ’’Одиме Напред‘‘ од Љубисав Иванов – Ѕинго ’’Одиме‘‘ од Васил Тупурковски ’’Логиката на нештата‘‘ од Амди Бајрам ’’Искуство‘‘ од Влатко Ѓорчев ‘‘Кога бев на ... Read More »

НАЈГОЛЕМАТА ПРОПАГАНДА ВО СВЕТОТ

пропаганда 1

Здодевно ви е? Не знаете што да правите со животот? Мислите дека сè е залудно? Ние имаме лек за вас! Очигледно ова беше невкусна пропагандна експозиција од наша страна, меѓутоа кога веќе стигнавте до тука, дозволете да ве избомбардираме со вкусна пропаганда. Станува збор за „Кумановски Афоризми’’ – „најдобрата страна што The Sun никогаш не ја спомнал, Daily Mail ја пропуштил, ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better