Archives for Мајмунијада - Page 2

image-13141

Љубов во пијанство

  Една вечер доаѓа мажот пијан дома и крши неколку садови кои се наоѓаат во куќата, повраќа и паѓа на подот пијан... Во тој момент жената сепак со тешки маки му помогнува на својот маж, го чисти и успева со големи маки да го подигни од подот и да го однеси во спалната соба, а потоа почна ...
Continue Reading »
image-12874

ПЕЈО СО ТУЃИ ЧИЗМИ НА ОРО – СТАЛЕ ПОПОВ

  На еден Велигден Пејо немал чевли за на оро, та позајмил едни чизми од комшујата – чорбаџија, дошол на сретсело и се фатил на танец. Се разиграл Пејо, се расклоцал на сретсело, камења корни со чизмите. Го видел чорбаџијата со чизмите и му се сторило дека ќе ги искине Пејо со играњето, па му рекол: -Море, Пејо, ...
Continue Reading »
image-12347

ИСКАЗИ ЗА ВИСТИНСКИОТ САМУРАЈ И ПРАВИОТ ИНДИЈАНЕЦ – О΄САНЧЕС

  1. Вистинскиот самурај, дури и најслабиот, секогаш е за глава повисок од секој хобит. 2. Правиот Индијанец го разбира јазикот на сите печурки и тревки на својата земја, ама и од вискито нема да се откаже. 3.Вистинскиот самурај никогаш и никого нема да замоли за поштеда, единствено ако многу силно се исплаши. 4. Правиот Индијанец никогаш не го ...
Continue Reading »
image-11526

Виц рунда бр. 2

  Доаѓа човек кај фризер: - Добар ден, може ли едно стрижење? - Може. Како сакате? - Па вака. Од едната страна остави ми дупка голема колку една шака, а до другата 3-4 помали дупчиња. Одзади опашките да ми бидат нерамни, а шишките да бидат закосени и изретчени. - Па не знам дали ќе знам така да ве истрижам. - А ...
Continue Reading »
image-11521

Виц рунда бр. 1

  Лежат Трпе и Трпана во кревет. Трпе чита книга и ја допира Трпана по онаа работа. Го прашува Трпана: - Ти би е*ел малце, а? - Не, само го влажнам прстот да ја свртам страницата. Ја напушта Трпе болницата и си мрмори говори сам со себе: - Риба, жаба, желка.. не не, жаба, риба.. не! Се враќа кај докторот и ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better