Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Вицеви / Мрсни

Category Archives: Мрсни

Виц на денот

smiley-face

Убав сончев есенски ден. Излегол Трпе со своето мало синче да се прошетаат низ парк. Шетајќи така, цело време покрај нив поминувале млади згодни девојки и Трпе едно време не можел да се воздржи па прокоментирал: - Еј ама згодна пичка. - Шо рече тато? - Реков „ама згодна птичка“. - А, каде е птичката тато? - Ене ја на ... Read More »

Дефиниции за Пародијата

1

1. Пародијата е кога на тетка ти мусаката. 2. Пародија е кога ќе снема интернет на среде пи 3. Пародија е кога фигурите на Кирил и Методиј се китат со остатоци од недопиени кафиња на студентите кои подоцна лицемерно се сликаат пред нив. 4. Пародија е кога се исмејува нешто што е веќе видено, направено, свесно или несвесно. Да ви ... Read More »

Голиот на гости – Македонска народна еротска приказна

eros_3

Си бил еден многу сиромав младич и одошто бил сиромав си кинисал некаде далеку на печалба. Одел, одел и приквечерина го фатил силен дожд и вијулици и си рекол да побара да преноќи во крајната куќа на некое далечно село. Почукал на вратата. На стариот домаќин, кој излегол да види кој чука, му рекол: - Се напрајв лилјак, пријателе, жити ... Read More »

Виц рунда бр. 2

Smiley Face_SantaHat

  Доаѓа човек кај фризер: - Добар ден, може ли едно стрижење? - Може. Како сакате? - Па вака. Од едната страна остави ми дупка голема колку една шака, а до другата 3-4 помали дупчиња. Одзади опашките да ми бидат нерамни, а шишките да бидат закосени и изретчени. - Па не знам дали ќе знам така да ве истрижам. - ... Read More »

Виц рунда бр. 1

Smiley_Face_by_hourglassthorne

  Лежат Трпе и Трпана во кревет. Трпе чита книга и ја допира Трпана по онаа работа. Го прашува Трпана: - Ти би е*ел малце, а? - Не, само го влажнам прстот да ја свртам страницата. Ја напушта Трпе болницата и си мрмори говори сам со себе: - Риба, жаба, желка.. не не, жаба, риба.. не! Се враќа кај докторот ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better