Archives for Зеница вести - Page 2

image-26730

Повик за пријавување филмови снимени со мобилен телефон

Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил фестивал“ објавува отворен повик за пријавување филмови за осмото издание, кое ќе се одржува од 10-ти до 18 ноември во Скопје. Право да се пријават имаат сите филмови кои се снимени со мобилен телефон кои не се подолги од 10 минути, а кои претходно не биле пријавени ...
Continue Reading »
image-26721

Промоција на „Колекционер 4“ од Драган Таневски

Во MKC Club & Restaurant во Вторник на 24 Октомври со почеток во 7 часот ќе се одржи промоцијата на Колекционер 4 од авторот Драган Таневски. Ова е четврто продолжение од Колекционер кој е наречен „прирачник за среќа“. Настанот е многу едноставно опишан во две реченици: Четвртото продолжение од прирачникот за среќа. Племенски собир. Авторот упати отворена покана до сите ...
Continue Reading »
image-26716

„Букстар“ – Трет Фестивал на европската литература

И оваа година „BookStar“ (феститавлот на „Книжевни ѕвезди“) ги носи пред македонската публика најдобрите автори од Европа! Од 25 октомври до 5 ноември, под мотото „Читај бе, братучед, читај!“, ќе се обидеме да ја одвратиме книжевноста од маргините на македонската културна сцена, да ги претставиме квалитетните домашни и странски современи писатели што пишуваат за културолошките феномени ...
Continue Reading »
image-26691

Промоција на книгата „Забранета магистратура“ од Александар Попоски

„Забранета магистратура“ е дело на Александар Попоски во кое што тој го раскажува искуството во подготвувањето на неговиот магистерски труд на Економскиот факултет. Иако пријавените тези биле успешно одбранети на Економскиот факултет на 26 декември 2014 година, сепак, целосното истражување во голем дел било цензурирано и преполовено. Од истражувањето се отстраниле многу составни делови, истражувачки стории, ...
Continue Reading »
image-26630

Во МКЦ од 12 до 18 октомври ќе се одржува Скупи Фестивал

Скупи Фестивал, со мото За здрав дух, ќе се одржи од 12-18.10.2017, во Младинскиот културен центар во Скопје. Отвoрањето на фестивалот ќе биде во четврток (12.10.) во 19:30 часот, во Сули Ан, Старата Чаршија. Упатство за употреба: 7 дена по една до две претстави. Контраиндикации: Предизвикува зголемена продуховеност и вљубеност во театарската уметност. Се издава без рецепта и без лекарска консултација. Одлично делува ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better