Archives for Зеница вести - Page 20

image-11169

3-ти декември, меѓународниот ден на лицата со инвалидност и магичниот свет на Тома Димовски.

  Светот е чудесно место каде божествените сили создале најразлични битија и ги дариле со своја посебност и убавина. Ако од човечка перспектива гледано тврдиме дека човекот е на врвот на пирамидата на битијата, тогаш на врвот на човечката пирамида (како посебен ентитет) би ги издвоиле луѓето кои се разликуваат од останатите луѓе, од она што ...
Continue Reading »
image-1

zenica.mk – обид за освежување на македонскиот сајбер-простор

Па ете, драги пријатели, дојде и денот на оформување на вашата нова омилена интернет-дестинација, WEB-порталот zenica.mk. Зошто ова нескромно омилена? Се надеваме затоа што сајтот на кој моментално се наоѓате ќе изобилува со нови и несекојдневни содржини, исто колку што се надеваме дека заради нашата отвореност и соработка со вас ќе успееме да го оправдаме овој нескромно ...
Continue Reading »
image-6437

Писатели со најголема заработка за 2012

Според Форбс, Џејмс Патерсон е авторот кој со своите 94 милиони долари се наоѓа убедливо на врвот од листата на автори со највисока заработка за изминатиов период од 2012. Интересен е фактот што во текот на изминативе 8 месеци, Патерсон успеа да објави дури 14 романи, што го прави единствениот на оваа листа кој парите ги ...
Continue Reading »
image-3671

Разговор со себеси (20 години подоцна)

  Џеремаја МекДоналд, 32, е автор на видео со потенцијал да стане една од најпрегледуваните снимки на YouTube (објавена на 05.07.12, а со веќе здобиени 4,5 милиони прегледувања) во кое дијалогизира со самиот себеси. Единствениот детаљ кој отскокнува од секаков вид вообичаеност е што неговиот соговорник има 12 години. Генијално, зар не? Се прашувате ли какви бевте Вие ...
Continue Reading »
image-1842

Медитацијата ве прави покреативни

Ова е заклучокот од студијата направена од страна на когнитивниот психолог Лоренца Колцато и нејзините соработници во Универзитетот Лајден, објавена на 19-ти Април годинава во списанието Frontiers in Cognition. Одовде произлегува дека покрај релаксацијата, медитацијата е извор и на голем број други бенефити, особено во доменот на когницијата, инволвирајќи се во начините на кои размислуваме и ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better