Archives for Zen Tech

image-26209

Јога вежби против инсомнија

Страдате од несоница? Решете го овој проблем без земање на штетни и непотребни таблети за спиење - вежбајте јога за полесен сон. Погледнете го следното видео со 3 јога пози кои ќе ви помогнат во борбата против несоницата! 1: За ова ви се потребни две тврди перници. Ставете ги пред себе и свиткајте се со главата на ...
Continue Reading »
image-23748

Искористете ја можноста да работите за НАСА: “NASA Space Apps Challenge” по трет пат во Македонија

Не ја пропуштајте можноста да бидете дел од најголемиот интернационален хакатон во светот во организација на NASA 'Space Apps Challenge 2015'. На овој настан учесниците од целиот свет ќе имаат можност да соработуваат и заеднички да креираат решенија за поставените предизвици во областа поврзана со животот на Земјата и воопшто во вселената. Овојпат Скопје претставува лидер ...
Continue Reading »
image-21274

Кон каде одиме?

Сите некаде одиме со брзање, заглавени во сопствените фрустрации. Повеќе или помалку, сите исти, со истите маани и доблести, и истите проблеми. Време кога умот е многу вознемирен. Стрес заради неможност и немоќност да се постигне она што се посакува, како среќата да ни зависи од нешто што е вон нас. А таа е во ...
Continue Reading »
image-20178

Каква технологија не’ очекува во блиска иднина?

Разговарав со над 300 најголеми светски научници, а многумина од нив ми овозможија пристап до лаборатории кои ја измислуваат иднината. Американскиот биолог научник Мичио Каку, во текст за Њујорк Тајмс предвиде како ќе изгледа нашиот живот во иднина. Во своите прогнози се раководел од следните критериуми: тие мора да бидат во согласност со законите на физиката ...
Continue Reading »
image-20043

За лагите, за вистината

Луѓето сакаат слаткоречиви луѓе, сакаат да бидат излажани, по секоја цена, сакаат нивното его да биде задоволено. Колку и да е привремено, за егото најбитно е да биде задоволено. Вака заслепени, не гледаат за последиците што ќе им се случат, иако веќе многупати се увериле дека лагата не може да ги ослободи. Но полесно е ...
Continue Reading »
1 2 4
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better