Вторник , Мај 23 2017
Колумни

Нов живот (9)

wind-e1492787269479

Штом ги направија првите чекори надвор од болницата, Детето не знаеше кон каде се упатени тој и Ветерот. Можеше само да му верува иако имаше потполно право да се плаши да има доверба во луѓето зошто никогаш во целиот негов живот не се потпирало на никого, не зависело од никого, улицата како негов дом уште од раѓање го научила дека ... Read More »

Читај ми од очи

read from eyes

  Ќе прочиташ што сум ти премолчил, и она што не смеев да ти го кажам, а многупати сакав, но не успеав. Ќе прочиташ колку те има во нив, и колку не можам тоа да го сокријам, ама ме издаваат, посилни се од мене. Те издава гласот дека слаба си на мене, а не сакаш да признаеш, како мене очите ... Read More »

Кој ги урива твоите мостови?

bridge-photography

Намерно потонуваш во свој свет. Не должиш никакво објаснување никому. Имаш право на автентичност. Не е нивна работа твојот живот! Ниту нивните животи се твоја работа! Гледаш пред себе, а некој веќе се гледа до тебе. Важно е покрај кого се гледаш ти. Остануваш доследна. На себеси. Најважно не си сама. Секогаш ќе има некој покрај тебе и кога нема ... Read More »

Изгуби се за да се најдеш

lost

Талкаш низ толпа. Илјадници непознати лица. Со скршени насмевки и ладни погледи. Го следиш сопствениот чекор, а како да стоиш во место. Одиш, а не се поместуваш од местото. Сакаш да трчаш, ама чекорот не си го познаваш, сакаш да се најдеш, а не знаеш каде да се бараш. Во туѓите очи не си ти. Во нив можеш само туѓата ... Read More »

Месечев солилоквиум

moon

Оваа соколова шир го грее житото од обете страни на синиот прозорец без стакло во неа летаме а метеорски дождови ни ги светат патиштата што покажуваат кон судбината од црна материја ко гранки на априлски багрем што ни ги скриваат розевите месечини со сјај на совршенство кое немоќно ползи по падините на твоето лице. Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better