Правилата на Џеф Безос за успех

 

1. Стратегијтата да се темели на работи кои нема да се променат.
2. Опсесијата на купувачите.
3. Подготвеност погрешно да ве разбираат во подолг временски период.
jeff4. Постојат два вида на компании, тие што сакаат да наплатат повеќе и тие што сакаат да наплатат помалку, одберете го второто.
5. Утврдете што им треба на вашите клиенти, и понудете им го тоа.
6. Културата треба да ви биде мирна и пријателска, но ако се појави притисок треба да знаете да се справите со се.
7. Ако сакате да бидете инвентивни, морате да бидете подготвени на падови.
8. Во минатото се користеше 30 проценти од времето за правење на голем интернет сервис и 70 проценти да се промовира, сега ситуацијата е обратна.
9. Секој треба да знае да работи во телефонски центар.
10. Ова е само првиот ден на интернет, а морате уште многу да учите.