10 вицови за добро расположение

1.Докторе најпосле си купив апарат за слушање!

-Одлично, Туку како е твојата сопруга?

-Ефтино, само 700 денари.

 

2.Човек оди на лекар:

-Докторе , се задушувам, неможам да дишам!

-Пушите ли?

-Пушам, ама не помага.

 

3.Во продавница:

-Ве молам дајте ми една ролна тоалетна хартија!

-Каква боја сакате, господине?

-Дајте ми бела , јас сам ќе ја обојам.

 

4.Судијата:

-Обвинет, можете ли да ја докажете вашата невиност?

-Да, само дајте ми време да размислам.

-Ви давам пет години…

 

5.Подобро ќе беше да се омажев за црниот ѓавол, отколку за тебе-му вика разлутената жена на сопругот.

-Е неможе! Забранети се бракови меѓу блиски роднини.

 

6. Двајца духови си седат и читаат весници. По некое време едниот вели:

-Е најпосле и Васил ќе дојде да не види.

-Од каде знаеш?

-Еве погледни го овој некоролог.

 

7.Пред 8ми март мажот влегува во продавница и почнува да бира подарок.

Продавачката го прашува:

-За жена ви или нешто поскапо?

 

8.Стојат две свињи пред нова месарница:

-Еј гледај, нов бутик за резервни делови!

 

9.Прашањето:- По што се разликуваат обичниот снешко и снешкото хомосексуалец?

Одговор:- На вториот морковот му е одзади.

 

10.Жената му вели на мажот

-Вака веќе неможам да издражам. Зошто ја пиеш таа пуста ракија?

-Ја  пијам оти е течна, ако беше тврда ќе ја џвакав.