15 големи писатели кои успеале постхумно

Spread the love

Многумина од светот на книжевноста чии имиња историјата ги врежала со златни букви, не успеале да го понесат епитетот „книжевен великан“ за време на своите животи.

Некои од нив се:

15. Херман Мелвил

14. Филип К. Дик

13. Марина Киган

12. Ана Франк

11. Ирен Немировски

10. Стиг Ларсон

9. Џефри Чосер

8. Емили Дикинсон

7. Џон Кенеди Тул

6. Силвија Плат

5. Зора Нил Хурстон

4. Хенри Дејвид Торо

3. Џејн Остин

2. Франц Кафка

1. Едгар Алан По

EPoe