„На пат“… – нова песна на The G Notes

Гевгелиската група „The G Notes“  предводена од братот и сестрата Глигор и Теодора Гошеви од Гевгелија  настапуваат речиси во сите градови во Македонија, но, исто така и на некои градови во Европа. Токму деновиве тие ја објави својата нова песна насловена „На пат“.

Темата е во поп-џез манир и истата има македонска и англиска верзија. За аудиото и видеото се погрижи „Rewind Production“ од Гевгелија. Видеото е снимено и содржи сцени од Барселона, Париз и нивната родна Гевгелија.

Еве го списокот на авторите, изведувачите и учесниците во аудио и видео снимањето на темата „На пат“:

Музика – Глигор Гошев

Текст – Глигор Гошев, Томе Таушанов
Главен вокал – Глигор Гошев
Придружни вокали – Теодора Гошева, Ѓорги Вацев, Глигор Гошев
Аранжман – Глигор Гошев, Ѓорги Вацев
Пијано – Влатко Сапламаев (Ристо Раданлиев Во Видеото)
Саксофон – Едил Хусоски (Пепи Ристов Во Видеото)
Труба – Ѓорги Вацев
Тапани – Дејан Малзарков (Во видеото)
Бас Гитара – Љупче Тодоровски (во Видеото)
Ритам гитари во видеото – Глигор Гошев (Електрична) и Теодора Гошева (Акустична)
Аудио и видео продукција: Снимање и обработка – Ѓорги Вацев (Rewind Production)

Во продолжение ги споделуваме македонската и англиската верзија на песната На пат / On the road again:

Related Posts

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка ??


This will close in 59 seconds