Јога вежби против инсомнија

Страдате од несоница? Решете го овој проблем без земање на штетни и непотребни таблети за спиење – вежбајте јога за полесен сон.

Погледнете го следното видео со 3 јога пози кои ќе ви помогнат во борбата против несоницата!

  • 1: За ова ви се потребни две тврди перници. Ставете ги пред себе и свиткајте се со главата на перница, а рацете нека ви бидат на подот. Пробајте да застанете во позата како што е прикажана во (0:41) во видеото.
    Во оваа положба останете од 2 до 3 минути.
  • 2: Легнете на под, кренете ги нозете и потпрете ги на ѕид. Дишете длабоко 5 минути. Оваа вежба ве смирува и релаксира помагајќи во процесот на полесно заспивање.
  • 3: За оваа поза можете да користите и потпора за главата доколку ви е потребна. Челото го потпирате или на подот или на потпората , вдишувате длабоко и рацете ги спуштате на подот во положбата која е прикажана на видеото.