Преку кул ми е: вклученост на младите во медиумите

Spread the love

 

 

Дали твојот глас некогаш бил слушнат?

Во серијата на настани Let’s talk about this одлучивме да зборуваме за младите и нивната вклученост во медиумите. Во општество во кое младите се ставени на маргините, тие успеваат да изнајдат субверзивни форми на изразување. Графити, музика, филм, активизам, волонтирање, блог или влог, па сè до апатија.

Во недела 18ти март, во 19 часот во Кинотека на Македонија (Cinematheque of Macedonia) дојдете да ја проследите дебата, на која ќе се опфатат прашањата за улогата на младите во медиумите, медиумската писменост и (не)учеството на младите во медиумската сфера.

Линк до фб настанот: https://www.facebook.com/events/2092985924271151/