10 закони за подигање на вибрациите

Spread the love

1. Научете да молчите во време на најголемата вознемиреност:

Мирот на умот и трпеливоста се вашите најдобри сојузници во време на криза. Освојувањето на овие квалитети е дел од вашата духовна еволуција.

2. Избегнувајте да им судите на другите луѓе:

Вашата перцепција за надворешниот свет е дел од вашиот внатрешен свет. Кога зборувате лошо за другите, зборувате лошо за себе. Ги повредувате нив и се повредувате себеси. Затоа, сакајте и сакајте се себеси.

3. Фокусирајте го своето внимание на работите што најмногу ви се допаѓаат:

Она на што се спротивставувате продолжува. Ако се фокусирате на негативното, ќе направите тоа да расте. Ако се фокусирате на позитивното, исто така ќе го направите да расте. Па, што ќе изберете?

4. Бидете спокојни, не е лошо да се борите, но запомнете дека ова е само тест:

Плаќате стари долгови или последици за старите постапки. Значи, вдишете, прифатете го тоа и оставете го да тече. Колку повеќе ќе бидете смирени и го прифаќате тоа, толку повеќе ја чистите својата карма.

5. Имајте надеж дека она што изгледа реално е само лош мисловен производ на вашата фантазија:

Променете го тоа! Мислите се нешта. Реалноста се создава со вашето размислување и колективно размислување. Променете ги мислите и ќе ја промените вашата реалност.

6. Простете, опуштете се и ослободете се:

Можеби е тешко, но тоа е неопходно да го направите. Овие негативни чувства го одржуваат кармичкиот циклус. Некој мора да го скрши, започнете да го правите тоа!

7. Секогаш зборувајте позитивно:

Зборовите исто така ја обликуваат реалноста, и твојата и на другите. Бидете внимателни што зборувате, зборувајте позитивно и одберете го секој збор многу внимателно.

8. Медитирајте најмалку двапати на ден (5 минути би бил многу добар почеток):

Ова е најдобриот начин да го смирите умот и да стапите во контакт со вашето духовно битие.

9. Визуализирајте пријатни ситуации за вас и сите ваши блиски:

Она што постои во вашиот ум, ќе се манифестира во вашата реалност. Создадете ја оваа реалност и за себе и за вашите блиски, ќе создадете среќа.

10. Дајте љубов, без оглед на тоа што добивате:

Љубовта гради. Љубовта лечи. Љубовта заздравува. Љубовта е избор, а не реакција. Подарете љубов, ќе бидете посреќни!