Според тнр. психосоматска теорија на сонувањето соништата играат значајна улога во подобрувањето на умствено-телесната интеракција, односно, како волевата, така и неволевата моторна контрола. Соништата, според

Read More

Според една од најприфатените теории, активационо-синтетичката теорија, сонувањето претставува сосема случајно нижење слики кои произлегуваат од рандомалните активации во разни мозочни сегменти, особено задниот дел

Read More

Неврогенезата претставува основен облик на позитивно физиолошко трансформирање на мозокот, кој што подразбира ново образување неврони од прогениторните и невралните матични клетки. Овој процес на

Read More

Органските соединенија од кои е составено просечното човечко тело вклучуваат разни облици на јаглехидрати, масни киселини, аминокиселини, нуклеински киселини и вода (која сочинува од 65%

Read More

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка 🙏🧐


This will close in 59 seconds