Погледот ѝ беше некаде залутан, истовремено и ладен и отсутен. Што ли ѝ се плеткаше во мислите тој ден, на […]

Read More

Седеше на старата клупа во паркот која криеше илјадници приказни, стана преокупирана со себеси, луѓето околу неа не ги забележуваше […]

Read More

По извесен период минат во читање, индивидуата ја „автоматизира“ својата читателска концентрација, при што, не размислувајќи за прочитаното во минатото, […]

Read More