поетички координатен систем

Потребата од релевантна критичка мисла во модерната/современата македонската литература и особено, поезијата, поттикната од естетскиот плурализам во контекстот на постмодерната полиморфност и мултиестетичност, е прашање

Read More

∞ Стефан Марковски (Гевгелија, 1990) е едно од челните имиња на најновата генерација македонски поети. Завршил компаративна книжевност, а исто така е и апсолвент на

Read More

Кон романот „Габриела, каранфилче и цимет“ од Жорже Амадо, „Антолог“ 2014.   Латиноамериканските автори отсекогаш ги привлекувале читателите со егзотичниот свет што го прикажуваат во

Read More

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка 🙏🧐


This will close in 59 seconds