Деновиве од печат излезе „Алгоритмеа: Евлогија за дигиталните богови“, прва поема „напишана“ од компјутерска програма, вештачкоинтелигентниот тест-софтвер Аполон СМ-165.exe. Делото

Read More

Сите некаде одиме со брзање, заглавени во сопствените фрустрации. Повеќе или помалку, сите исти, со истите маани и доблести, и

Read More