Во голема жалост ја споделуваме веста дека денес, на 90 годишна возраст, почина академик Георги Старделов…гласеше веста објавена денеска на Фејсбук на Филозофскиот факултет. Тој

Read More

Моногу често во текот на животот може да почувствувате дека некои работи не одат како што треба. Тоа значи дека е време да внесете некои

Read More

Според тнр. психосоматска теорија на сонувањето соништата играат значајна улога во подобрувањето на умствено-телесната интеракција, односно, како волевата, така и неволевата моторна контрола. Соништата, според

Read More

Кога станува збор за исхраната, можеби најзначајни за мозочниот (пред)ембрионален развој се омега-3 масните киселини, содржани во најголема мера во морската храна, растителните масла и

Read More

Според една од најприфатените теории, активационо-синтетичката теорија, сонувањето претставува сосема случајно нижење слики кои произлегуваат од рандомалните активации во разни мозочни сегменти, особено задниот дел

Read More

Поддржете не' со клик на Like копчето ↓

Ни значи вашата поддршка 🙏🧐


This will close in 59 seconds